Purentafysiologia

Purentavaivat ovat yleisiä ja niitä esiintyy kaiken ikäisillä. Oireet voivat olla varsin monenlaisia kipu- tai toimintahäiriöitä hampaiden tai leukanivelten ja puremalihasten alueella.

Oireet virheellisessä purennassa?

Purentaongelmat tulevat usein esiin päänsärkynä, leukanivelten naksumisina sekä niska- ja hartiaseudun oireina. Hampaiden kuluminen, aristaminen sekä hampaiden ja paikkojen lohkeaminen ovat myös tavallisia purentaongelmien oireita. Usein vaivat johtuvat hampaiden narskuttelusta yöllä tai hampaiden puremisesta yhteen päiväaikaan. Stressi ja jännitystilat pahentavat narskuttelua, ja näistä voi seurata univaikeuksia, jotka osaltaan pahentavat stressiä ja noidankehä onkin näin valmis.

Hoitoratkaisuja purentaongelmiin

Purentaongelmia voidaan hoitaa esimerkiksi purentakiskolla, joka on väritön muovinen, useimmiten ylähampaiden päälle tehty hevosenkengänmallinen levy, jota käytetään lähinnä öisin. Purentakisko rentouttaa purentalihaksia ja laukaisee jännitystä, ja mikä tärkeää, suojaa hampaita kulumiselta. Purentakisko valmistetaan hammaslaboratoriossa ja sovitetaan tarkasti suuhun hammaslääkärin vastaanotolla. Purentaa voidaan tasapainottaa myös purennan hionnalla, oikomishoidolla ja erilaisin proteettisin ratkaisuin.

Ota yhteyttä ja varaa aika tästä!